Reparatie en herstel:

Het herstellen van beschadigingen kan onzichtbaar lokaal worden uitgevoerd. De te behandelen plek licht schuren en de Royl onderhoudsolie aanbrengen. De olie in laten trekken en na 15 minuten het overtollige product verwijderen. Alleen de vrijgekomen houtvezels nemen de olie op. Olie, die naast de geschuurde plek is aangebracht, zal zich niet hechten, waardoor de plek niet verkleurd of anderszins opvalt

Vilt ter bescherming van uw vloer:

Voorkom krassen, plaatselijke slijtages en deuken in uw vloer door meubilair te voorzien van bescherming.

Novio Parkettechniek heeft verschillende viltglijders en viltstrippen in het assortiment die ervoor zorgen, dat u meubelen zonder problemen kunt schuiven zonder bang te zijn voor beschadigingen, lawaai of slijtage.

Schoonloop mat:

Vooral zand en vocht kunnen de beschermende bovenlaag van uw vloer aantasten. Het is uiteraard van belang om binnengekomen zand onmiddellijk te verwijderen en vocht en nattigheid meteen op te nemen. Handiger is het om ervoor te zorgen dat zand, vuil en vocht niet binnen komen. Met een goede schoonloopmat bij de entree wordt uw vloer beschermd.

Krimpen en uitzetten:

Onder het ‘werken’ van hout verstaat men het krimpen en zwellen van luchtdroog hout als gevolg van normale veranderingen in de relatieve luchtvochtigheid. Een droge en koude winterperiode kan voor plotselinge naden en kieren in uw houten vloer zorgen. In een warme vochtige zomerperiode kan uw parketvloer uitzetten en bol gaan staan. De kwaliteit van de vloer en een vakkundige legwijze bepalen voor een deel hoe de vloer op extreme weersomstandigheden reageert. Hout is een natuurlijk materiaal, dat in lengte van jaren blijft reageren op de omstandigheden van het binnenklimaat van een gebouw. Zowel een ‘jonge’ parketvloer van twee jaar oud, als een van vijfentwintig jaar oud zwelt of krimpt onder invloed van verschillen in luchtvochtigheid. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen 50 en 65 procent. Dit is eenvoudig af te lezen met een hygrometer.